Locatie

Kattendijkdok, het Eilandje, Antwerpen

Westkaai is een plek om te vertoeven, om nieuwe ideeën op te doen. Een site die alle zintuigen uitdaagt, een omgeving die blijft inspireren. De haven en het historische van de oude binnenstad – die binnen wandelafstand ligt – ontmoeten elkaar hier.
Westkaai omarmt immers de Schelde en ontsluit de stad. Het geeft de ‘Nieuwstadt’ uit de rijke zestiende eeuw terug aan Antwerpen. Het nodigt bewoners en bezoekers uit om de blik te verruimen, de geest open te zetten voor nieuwe indrukken. Het Kattendijkdok vormt de doorgang vanuit de stad naar de Schelde, naar verre einders.

Met Westkaai wordt een boeiend deel van de Antwerpse haven opnieuw het kloppende hart van de stad. Westkaai erkent zo de rijke erfenis van de oude stad, maar geeft ze ook een eigentijds gezicht.


Westkaai Toren 4


Stadsvernieuwing

Wie over vastgoed spreekt, praat onlosmakelijk ook over ligging, bereikbaarheid en levenskwaliteit. Ook daar zit het wel goed met Westkaai, dat wordt gerealiseerd binnen het kader van het Masterplan Antwerpen. ‘The place to be’ wordt meer dan ooit ‘the place to live’. De Londenstraat en Amsterdam- straat worden een groene stadsboulevard met brede trottoirs, fietspaden, veel bomen en een middenzone gereserveerd voor trams.

Westkaai Toren 5